Rólunk

Rólunk

A Sulyán Cukrászda története

A Budapesttől alig 25 km távolságra található veresegyházi Sulyán cukrászda 1980. május 25-én nyitotta meg először kapuit.

Alapítója Sulyán Pálné cukrászmester, és férje Sulyán Pál volt, akik kisiparosként kezdték el üzemeltetni a cukrászdát. Eleinte Sulyán Pálné maga dolgozott ebben a piciny cukrászdában egy cukrásszal majd egy segítő családtaggal, de később férjével együtt felépítette és üzemeltetni kezdte a jelenlegi cukrászdát. A sikereknek köszönhetően, az egyre nagyobb igények kielégítése végett még több cukrászt alkalmaztak. A hajdani kicsi, gépekkel nem túlságosan felszerelt cukrászda egy nagy, modern cukrászüzemmé és értékesítővé nőtte ki magát. Közben a két fiú is kitanulta a cukrászszakmát és ifj. Sulyán Pál igen szép eredményeket ért el a különböző cukrászversenyeken: 

  • 1984-ben az Ausztriában megrendezett Nemzetközi Cukrásztanuló versenyen nyert ezüstérmet,
  • 1984, 1985 és 1986 években elnyerte a "Taverna Vándorkupát"
  • 1985-ben a Hungár-Hotel Kupát arany érmet nyert,
  • 1988-ban mestervizsgát tett,
  • 1992-ben megrendezett országos cukrász versenyen ''Aranysapka" díjat és három aranyérmet nyert,
  • 1992-ben Frankfurtban a Nemzetközi Gasztronómiai Olimpián arany és ezüst érmet kapott,
  • 1993-ban Basel-ben rendezett Cukrász Világbajnokságon a Magyar Nemzeti Csapat tagjaként ezüst és bronzérmes lett,
  • 1994-ben Karsauhéban az Európa Kupán arany érmet és különdíjat kapott,
  • 1999-től a Cukrász Iparosok Országos Ipartestületében vezetőségének tagja,
  • 2004-től a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Zsűrijének tagja
  • 2006-ban az Első Magyar Gasztronómiai Lovagrend mestere
  • 2006-tól 2008-ig a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség alelnöke
  • 2010-ben az I. Magyar Gasztronómiai Lovagrend lovaggá ütötte

1992-ben a Sulyán-család megalapította a Sulyán és Fiai Kft.-t. A szépen fejlődő üzletnek hála 1995. június 16-án megnyithatta kapuit Gödöllőn is a Sulyán Cukrászda. A termelés a veresegyházi cukrászda üzemében történik.

2010-ben Sulyánné Benkó Katalin cukrászmester Szilvagombóc tortája nyerte meg a Magyarország születésnapi tortája címet.

2012 -ben szintén ő kezdett el kísérletezni a szaloncukor készítéssel. Eleinte minden egyes szemet kézzel formázott eredeti Lübecki marcipánból, és mártóvillával mártogatta őket csokoládéba. A családi és munkatársi körben aratott nagy sikerek után úgy döntöttek megpróbálják a szaloncukrok magasabb szintű termelését és értékesítését. Hamar sikerült hatékonyabb módszereket alkalmazniuk, így elhagyhatták a cukrok egyenkénti kézzel történő csomagolását is, amit sokszor éjszakába nyúlóan végeztek.

A szaloncukor gyártása Sulyán Pál irányítása alatt áll.

A prémium minőségű szaloncukraink számos versenyen értek helyezéseket:
2014. Év Szaloncukra: karamellás, mandulás étcsokoládé trüffel szaloncukor
2014. Arany minősítésű szaloncukor:  Marcipános szaloncukor édesítőszerrel
2015. Év szaloncukra: Parajdi sós karamellás rumos, kávés trüffel szaloncukor
2015. Ezüst minősítésű szaloncukor: Konyakmeggyes étcsokoládé trüffel szaloncukor
2015. Bronz minősítésű szaloncukor: Rumos-kávés étcsokoládé szaloncukor édesítőszerrel
2015. Bronz minősítésű szaloncukor: Narancsos forralt vörösboros zselés szaloncukor édesítőszerrel
2020. Az Év Cukormentes szaloncukra: Marcipános aszalt szilvás, diós szaloncukor édesítőszerrel
2020. Az Év Kézműves szaloncukra 3. helyezett: Tökmagos fehércsokoládé trüffel szaloncukor
2021. Év Szaloncukra: Egy falat mennyország szaloncukor
2021. Év Kézműves szaloncukra: Roppanó kekszes fehércsokoládé trüffel szaloncukor
2022. Év Kézműves szaloncukra 2. helyezett: Sacher szaloncukor
2022. Év legjobb marcipános szaloncukra: Marcipános mézes narancsos szaloncukor

 

A szaloncukor történet azóta is töretlen, mára sikerült országos hívnévre szert tenni, sokak a munkahelyük céges ajándéka által ismerték meg cégünket, de még határon túlról is érkeznek megkeresések. Ez köszönhető az azóta folyamatosan bővülő karácsonyi termékpalettának is, ahol többek között bejglikkel, krémekkel, lekvárokkal, és sok más hagyományos és újhullámos édeséggel találkozhatnak. Karácsonyi szezonális termékeinket megtalálhatják viszonteladóinknál is.

A cukrászdákban a hagyományos torták és cukrászsütemények éppúgy megtalálhatóak, mint a korszerű táplálkozásnak megfelelő és különleges készítmények, édes és sós teasütemények is. Egyedi születésnapi, esküvői, karácsonyi, Valentin-napi, nőnapi, húsvéti és anyák napi, Halloween-i torták és desszertek széles választéka várja a cukrászdákba betérőket. Főzött és valódi gyümölcsből készült fagylaltok színes palettájából válogathatnak a kedves vendégek, illetve ebből készülnek a parfé tortáink is.

Sajnálatos módon 2020. novemberében Sulyán Pálné alapító elhunyt, így a jelenlegi tulajdonos ifjabb Sulyán Pál.

A vezetőség célja az, hogy a vásárlók minél szélesebb körű igényeit kielégítsék, illetve, hogy a magyar tradicionális cukrászat hírét öregbítsék.

RÓLUNK ÍRTÁK

2024 https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/20240929/bemondta-a-legendas-magyar-cukraszda-ekkortol-lehet-kapni-iden-a-kedvenc-szaloncukorkaikat-1157170

2022. Street Kitchen:

https://www.youtube.com/watch?v=Qzw7o_hfLKU

Presidium:

https://presidium.hu/hu/premium-edesseg/sulyan-szaloncukor/sulyan-tortenet

 

Szaloncukrok:

Gödöllő hírek:

http://godolloihirek.hu/cikkek/2022/11/25/kitekint/a-godolloi-sulyan-cukraszdaban-keszult-az-ev-legjobb-marcipanos-szaloncukra

Almárium : (26 perctől)

https://mediaklikk.hu/almarium/video/2022/12/23/almarium-2022-12-23-i-adas-1-resz/

Origo.hu

https://www.origo.hu/karacsony/20141216-kezmuves-szaloncukor.html

 

Ország torta 2010

Ring magazin:

https://ringmagazin.hu/2010/08/04/szilvagomboc-torta-az-orszag-tortaja/

Hírextra:

https://www.hirextra.hu/2010/08/20/hogy-kerul-a-szilvagomboc-a-tortaba/

VEOL

https://www.veol.hu/cimlapon/2010/08/szilvagomboc-az-orszag-tortaja-jopofa-a-kulleme-es-igen-finom

minap.hu

http://old.minap.hu/news.php?extend.28231

Gödöllői Szolgálat magazin 4. oldal:

http://www.szolgalat.com/gszolga100825.pdf

Közszolgálat magazin  62. oldal.

http://epa.oszk.hu/02200/02218/00012/pdf/EPA_02218_Kozszolgalat_2012_06.pdf

https://hajonaplo.ma/eletmod/a-szilvasgomboc-torta-titkai.html

 

Vakcina mousse:

Metropol:

https://metropol.hu/aktualis/2021/06/koronavirus-fagylalt-vakcina-fagyizo

Veresi Krónika 9. oldal

https://www.veresegyhaz.hu/_upload/editor/Onkormanyzat/VeresiKronika/veresi_kronika_2012_04.pdf

MBÉ magazin 23. oldal

https://www.borrend.hu/borrend_s/ns1/3qaPxmjhBCOdux1GUTlkNZ/med/mbe202101.pdf

 

 

Feliratkozás hírlevélre

A weboldal cookie-kat("sütiket") használ. A weboldal további használatával Ön jóváhagyja a cookie-k használatát.